Guidar dig till det bästa just nu!

Bästa tandblekningen

0

Det är en härlig känsla att kunna öppna munnen och le ett leende med vita tänder. Ansiktet är en viktig del av det intryck vi ger andra människor, och att ha vita tänder hjälper verkligen. Det finns många olika sätt att bleka tänder, både hos tandläkaren och hemma, för att få bort missfärgningar och fläckar.

En av de bästa tandblekningsmetoderna är en plastskena som formas efter dina tänder. Man lägger lite gel inne i skenan, och du sätter den över tänderna. En behandling tar 1-2 timmar. Man kan köpa ett hemblekningspaket, och forma plastskenan själv genom att lägga den i hett vatten. Ett annat, mycket dyrare, alternativ är att gå till en tandklinik och låta dem forma plastskenan.

Den viktigaste ingredienten i blekningsgelet du köper själv är ofta samma som hos tandläkaren, karbamidperoxid. Det kan ila lite i tänderna under processen, det är ju trots allt en kemikalie. Men resultatet av tandblekningen är fina, vita tänder, så många tycker det är värt några timmars obehag. Finns karbamidperoxid i bleknings-gelen har du med säkerhet hittat en produkt som fungerar och kanske både den bästa tandblekningen hemma för både dina tänder och din plånbok.

En annan möjlighet för att bleka tänder hemma, är att använda en penna som är laddad med samma gel som används med skenorna. Du målar med pennan på de tänder som behöver behandlas. På liknande sätt fungerar tandbleknings-strips, med samma gel, som läggs över tänderna. Nackdelen med de här alternativen är att det är svårt att bleka tänderna på ett jämnt sätt, det är inte så lätt att komma åt överallt.

För den bästa tandblekningen, med riktigt vita tänder, behöver man ofta göra flera behandlingar. Beroende på hur tänderna ser ut när man börjar tandblekningen, kan det ta 10-30 timmar. Eftersom varje behandling varar 1-2 timmar, kan en total tandblekning hemma ta 14 dagar. Men resultatet håller länge, ofta i flera år.

För att veta säkert hur vita tänder man vill ha, finns det en så kallad tandnyanskarta. Den ingår ofta i ett paket för hemblekning av tänder. Titta på den och bestäm dig för vilken nyans du vill ha, och jämför med dina egna tänder innan du börjar behandlingen. Det kan vara lättare att se vad som är bäst för dig, innan du börjar bleka tänderna.

Det finns många anledningar till att tänder missfärgas, men de flesta människor är intresserade av att ha fina tänder. Man ska kunna känna sig fri att le när man vill, utan att skämmas för tänderna. Med alla de produkter som finns tillgängliga på marknaden idag for hemblekning av tänder, finns det all anledning att gå runt med ett stort leende.

1 Comment
  1. Reply
    lindshe January 27, 2012 at 8:37 pm

    sv: absolut! 😀 ska mejla dem och kolla om vi kan fixa fram en tävling snart! ;D

    kram

Leave a reply