Guidar dig till det bästa just nu!

Bästa sparräntan

0

Vi har sammanställt en topplista över de banker som erbjuder bästa sparräntan 2012. Räntan är självklart inte den enda faktorn när man letar efter ett sparande men faktum är att storbankerna har den sämsta sparräntan generellt i Sverige.

Små banker som Akelius spar erbjuder den bästa sparräntan 2012, men det är viktigt att ta fler saker än räntan i beräkning när man investerar i ett långsiktigt sparande.

Bästa sparräntan just nu

Bank Ränta Mer info
Bästa sparräntan akelius spar 5% Akelius Sparkonto
4% Marginalen Högräntekonto
0,8 – 1,85% Nordea Sparkonto

Bästa sparräntan 2012

En majoritet av Sveriges befolkning har idag någon typ av sparande, det har dock uppmärksammats på senare tid att de flesta inte letat efter den bästa sparräntan utan istället använt sin traditionella storbank för sitt sparande.

Faktum är att det finns svenska banker som inte ger någon sparränta alls om man inte uppfyller specifika krav vilket gör ditt sparande till ett räntefritt lån för banken. Under 2011 har bolåneräntorna stigit drastiskt men trots detta har sparräntan legat helt stilla, för att kompensera ökade utgifter är det därför viktigt att se till att få den bästa sparräntan för ditt sparande.

Olika typer av sparande

Det finns olika sätt att spara pengar på och det är klokt att veta hur man planerar att förvalta sitt sparande med den bästa sparräntan. Det är självklart så att desto längre tid du sparar desto mer lönsamt blir det. Ränta på ränta är en metod som långsamt kan växa fram en förmögenhet speciellt om man har en hög ränta.

Långsiktigt sparande – 20 år +

Om du vill få maximal avkastning på dina pengar lönar det sig att spara långsiktigt på 20 år kan du med den bästa sparräntan ha goda möjligheter att dubbla ditt insatta belopp.

Buffert sparande – Temporärt

Det är väldigt viktigt att ha en ekonomisk buffert, något som vi svenskar i dagsläget är dåliga på. För en familj med bil och villa behövs enligt experter en buffert på cirka två månadslöner. Att spara sin buffert på ett konto med bästa sparräntan innebär dessutom att bufferten växer succesivt, då det är en buffert är sparandet temporärt men kan självklart övergå till ett långsiktigt sparande om bufferten ej behöver nyttjas.

Saker att tänka på för Bästa sparräntan

Många banker ger sin bästa sparränta om pengarna är låsta dvs. med begränsade uttag. Generellt sätt betyder detta att man begränsas till att göra 1-3 uttag från sitt sparkonto om året, det är viktigt att man är införstådd med vad som gäller innan man väljer bank.

En annan faktor som påverkar sparräntan är bindningstiden på ditt sparande. Desto längre tid du binder dina pengar desto bättre sparränta kommer du få. Bindningstiderna varierar oftast mellan 6 månader upp till 10 år, du får den bästa sparräntan genom att minimera dina uttag och binda dina pengar under en längre period.

Tags:

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply