Guidar dig till det bästa just nu!

Bästa proteinpulvret

0

Bästa proteinpulvret Många ställer sig frågan vilket proteinpulver som är bäst utan djupare insikt i vad kroppen behöver, att hitta det bästa proteinpulvret handlar om att se till kvalitet, funktion och användningsområde. Det finns flera olika typer av proteinpulver och alla fyller sin egen funktion.

Några av de vanligaste proteinpulver typerna är vassle, kasein (mjölkprotein) och äggalbumin (äggprotein). Det som skiljer dessa olika proteinpulver åt är hur snabbt de tas upp av kroppen och hur lång tid det tar för kroppen att bryta ner proteinet.

Gå till Gymgrossisten för att köpa det bästa proteinpulvret

Bästa proteinpulvret efter träning

Efter träning behöver musklerna både energi och protein. Protein förhindrar nedbrytning av muskler, och det helt klart bästa alternativet för att ge musklerna den näring de behöver efter träning är Vassleprotein.

Vassleprotein är överlägset det bästa proteinpulvret att konsumera efter träning, vassleprotein har nämligen det högsta biologiska värdet hos alla proteinkällor. Detta gör vassle proteinpulver till en källa av grenande aminosyror vilka snabbt kan absorberas av kroppen och förhindra muskelnedbrytning.

Bästa proteinpulvret innan sömn

Kasein (mjölkprotein) är det bästa proteinpulvret innan man går och lägger sig. Vid belastande träning behövs det ofta extra protein tillskott precis innan man går och lägger sig för att förhindra muskelnedbrytning och kasein utsöndras långsamt för att ge dig konstant tillgång till protein under din sömn.

Kasein proteinpulver påverkar inte proteinsyntesen förrän drygt 2 timmar efter konsumtion, därefter utsöndras det aminosyror upp emot 8 timmar framöver vilket därmed motverkar katabolism dvs. nedbrytning av muskler. För bästa effekt av kasein proteinpulver tas detta cirka 1 timme innan sänggående.

Proteinpulver för komplettering av kost

Om man vill komplettera sin kost med protein så fungerar de flesta proteinkällor godkänt men det bästa proteinpulvret är det med maximalt biologiskt värde. Biologiskt värde (BV) är ett värde vilket anger hur bra en proteinkälla stimulerar det mänskliga behovet av nödvändiga aminosyror. För att få fram ett proteinpulver med maximalt biologiskt värde krävs det en blandning av olika typer av proteinpulver.

Triple-Pro 85 är en blandning av tre olika proteinkällor; 50 % Vassleprotein, 25 % mjölkprotein och 25 % äggalbumin. Denna blandning uppgår till ett biologiskt värde av hela 120 vilket kan jämföras med mjölkprotein som generellt ligger runt 90 i BV.

Letar man efter protein för att komplettera kosten  som i princip kan användas när som helst på dagen är ett blandnings protein som Triple-Pro det bästa proteinpulvret på marknaden.

Tags:

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply