Guidar dig till det bästa just nu!

Bästa Omega-3 tillskottet

0

Det har skrivits mycket om Omega 3, och hur nyttiga dessa fettsyror är för kroppen. Omega 3 hjälper till att skydda hjärtat, och minskar risken för hjärtattack och slaganfall. Det har också visat sig vara välgörande för leder och muskler genom att minska inflammationer och smärta. En annan fördel med Omega 3 är att det hjälper en att koncentrera sig och komma ihåg saker bättre.

Kroppen kan inte producera omega 3, så man måste få i sig det genom kosten. Det finns mycket omega 3 i fet fisk, som lax och tonfisk, i mindre mängder om det är fråga om odlad fisk. Valnötter, linfrö och raps innehåller också omega 3, men inte i samma höga koncentration och kvalitet som fisk. De flesta väljer dock att tillgodose kroppens behov av fettsyror genom att ta Omega 3 tillskott.

Hitta bästa Omega-3 tillskottet

Det finns många olika omega 3 tillskott på marknaden. Både pris och kvalitet varierar väldigt mycket. Hur kan man hitta bästa omega 3 tillskottet och vad ska man titta efter?

För det första är de olika omega 3 tillskotten framställda från olika källor. Fisk, sälolja, linfrö, eller krill, är de vanligaste ingredienserna. Omega 3 tillskott som är baserat på vild fisk innehåller ofta en bra sammansättning av omega 3. Odlad fisk utfodras ofta med plantpellets, vilket minskar koncentrationen av de bästa fettsyrorna. Omega 3 tillskott som är baserat på fisk brukar inte rekommenderas för gravida kvinnor, eftersom fet fisk kan innehålla höga koncentrationer av miljögifter.

Om man är allergisk mot fisk, kan sälolja vara det bästa omega 3 tillskottet. Liksom omega 3 tillskott med fisk, finns den också i kapslar. Det är alltid bäst att kontrollera med en doktor innan man tar mediciner och kosttillskott under graviditet, men omega 3 tillskott som är baserat på krill är normalt godkänt for gravida.

Det bästa omega 3 tillskottet kan också vara baserat på linfröolja. Det är en pågående diskussion vilket som är bäst, omega 3 från fisk eller linfröolja. Vilken man än föredrar att ta, ska man alltid välja en seriös producent. Alla de olika sorters omega 3  oljorna kan förstöras av värme och ljus, så köp de som är inpackade i skyddande plastfilm.

När man vill skaffa det bästa omega 3 tillskottet, finns det flera saker att titta på. Pris, koncentration och naturligtvis källa. Det har gjorts flera marknadsundersökningar där man ser på förhållandet mellan pris och koncentration, hur mycket man egentligen betalar per gram. Man kan söka på nätet för att se dessa jämförelser. Ett bra omega 3 tillskott ska heller inte lukta illa. Det bästa omega 3 tillskottet är färskt och med rätt koncentration av fettsyrorna.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply