Guidar dig till det bästa just nu!

Bästa hemförsäkringen

1

Att hitta den bästa hemförsäkringen är en vital del av att hyra eller köpa en bostad, försäkringen skyddar ditt hem vid skador och olyckor till exempel vid stöld, brand eller inbrott  och mycket mer. För att hitta bästa hemförsäkringen för din bostad behöver du se till vilket skydd du behöver, vad för typ av bostad du har och jämföra kostnaden.

Olika typer av hemförsäkring

För att hitta den bästa hemförsäkringen behöver du först och främst se till vilken typ av bostad du vill försäkra. En hemförsäkring ger alltid en grundläggande trygghet den kan dock i vissa fall behöva kompletteras efter behov och önskemål genom tillägg eller en anpassad hemförsäkring för din typ av bostad.

Olika typer av hemförsäkringar skiljer sig generellt genom den typ av skydd de erbjuder, den bästa hemförsäkringen för dig är den som skyddar din bostad på alla behövliga plan.

Bostadsrätt vs Hyresrätt

En av de skillnaderna man bör se till för att hitta bäst hemförsäkring är om du har hyresrätt eller bostadsrätt. Det huvudsakliga skälet till att detta är viktigt beror på hur man ansvarar för den fasta inredningen i en bostadsrätt i jämförelse med en hyresrätt.

Bostadsrätt

Bästa HemförsäkringenOm bostaden skulle ägas av dig är det lämpligt att teckna en bostadsrättsförsäkring, i vissa fall ingår denna i hemförsäkringen i andra fall är detta ett extra tillägg.

I många fall är det ett krav hos bostadsrättsföreningen att man tecknar en bostadsrättsförsäkring för vara försäkrad mot skador som t.ex. läckage, renovering och fast inredning.

Olika saker gäller hos olika försäkringsbolag, så se därför till att se över noggrant vad som ingår för att hitta bästa hemförsäkringen.

Hyresrätt

När du tecknar en hemförsäkring för en hyresrätt får du skydd för allting som finns i hemmet. Det är viktigt att notera att även personer som står med i försäkringen och bor i bostaden är försäkrade.

Lägenhet

Om du har en bostadsrätt eller hyresrätt är detta försäkringen för dig. Generellt kräver bostadsrätter ett större skydd som diskuterat tidigare då ägaren även ansvarar för den så kallade ”fasta inredningen”.

Villa

En villahemförsäkring är på många sätt likvärdigt en traditionell hemförsäkring men skyddar även vid skador på hus samt tomten den står på.

Fritidshus

Har du ett fritidshus finns det en fritidshusförsäkring speciellt anpassad för att skydda mot skador på ditt fritidshus, din tomt och dina ägodelar. Försäkringen skyddar även om du skulle få oväntat besök eller oväder skulle orsaka skador.

Bästa Hemförsäkringen för dig

Det finns många faktorer som spelar roll när man jämför försäkringar, oftast baseras betalnings premie på saker som adress, ålder, lösöre, självrisk med mera.

Några av de viktigaste sakerna att tänka på när du letar efter den bästa hemförsäkringen är dessa:

Vad för skydd ger hemförsäkringen utöver det som normalt ingår? Exempel på delar som kan inkluderas är ansvarsförsäkring, egendomsförsäkring, reseskydd, överfallsskydd och rättsskyddsförsäkring.

En annan viktig faktor kan vara vilket försäkringsbolag, många försäkringsbolag erbjuder rabatt om man samlar alla försäkringar på ett och samma bolag d.v.s bilförsäkring, hemförsäkring, livförsäkring etc.

Utökat skydd för bästa hemförsäkringen

Har man saker i sitt hem som är udda t.ex. ett akvarium kan det vara bra att fråga om hemförsäkringen täcker detta.

Om du hittar en försäkring som passar dig men något saknas finns det generellt försäkrings tillägg som kan ge dig utökat skydd. Utökat skydd kan behövas om du har speciellt värdefulla saker, reser mycket eller samlar på mynt, sedlar eller frimärken.

Genom att följa våra råd kan du göra ett informerat beslut och enkelt hitta den Bästa hemförsäkringen för dig.

 

Tags:

2 Comments
  1. Reply
    normalniklas September 11, 2011 at 6:47 pm

    får inte glömma att medlemsskap i det flesta förbund innehåller en riktigt bra hemförsäkring

  2. Reply
    Johan September 12, 2011 at 9:01 am

    Helt korrekt Niklas! Medlemskap i förbund, b.la yrkesförbund så som SULF har ofta redan förhandlat ner priserna på hemförsäkringar och helhetslösningar för sina medlemmar. Är man medlem i ett förbund ska man definitivt se igenom möjligheterna att teckna genom dem, jämförelse kommer man långt på.

Leave a reply