Guidar dig till det bästa just nu!

Bästa guldpriset

1

Att köpa och sälja guld har blivit väldigt populärt i dessa tider då guldpriset är högre än någonsin! Därmed finns det i mångas intresse att hitta det bästa guldpriset på marknaden, här finner du de viktigaste faktorerna att ta i beräkning för att hitta det bästa guldpriset för din situation.

Guldpriset baseras på Karat (Guld renhet)

Det finns olika typer av guld, desto renare guld desto mer är det värt. Guldets renhet mäts i karat där en högre karat motsvarar en högre renhetsgrad och därmed ett högre guldpris. Procentarna varierar beroende på vilken region som sätter karat värdet men dessa värden representerar en generell renhets index.

  • bästa guldpriset24 Karat (99.9%)
  • 22 Karat (91.6%)
  • 21 Karat (87.5%)
  • 18 Karat (75%)
  • 12 Karat (50%)
  • 8 Karat (33%)

Vad för guld kan man sälja?

Man kan sälja alla typer av guld t.ex. ett armband, guld på en klocka, guldsmycken, guldpengar, tandfyllningar av guld eller vitguld.

Guldpris baseras sen på vilken typ av karat det är på och hur svår det är att rena guldet. Idag är det dock enklare än någonsin att sälja ditt guld till det bästa guldpriset då det finns många aktörer på marknaden som köper guld.

Hur säljer man guld?

Det finns flera sätt att sälja guld på, men en ny populär metod är att skicka in ditt guld via paket till ett företag som köper guld. Detta kan många gånger ge det bästa guldpriset beroende på företaget ifråga, generellt delar guldföretag sina guldpriser på deras hemsida efter karat och typ.

När man säljer guld via brev behöver man oftast efterfråga ett paket på guldföretagets hemsida som senare skickar paketet direkt hem till dig, därefter är det bara att stoppa ditt guld i paketet som genrellt är försäkrat tillbaka till företaget. Uppskattning av ditt guld och guldpris sker i snitt inom en dag och pengarna för guldet finns oftast på kontot inom 1-2 dagar.

Det finns självklart andra sätt att sälja guld och få pengar direkt, som t.ex pantbanker eller guld och silver butiker. Här kan du oftast få en värdering av ditt guld direkt och sedan behålla eller sälja efter tycke.

Bästa guldpriset 2012

Det bästa guldpriset 2012 får du av rent 24 karat guld. Det bästa sättet att sälja guld för att få marknadens bästa pris är i antingen tackor eller guldmynt. Detta gör att köpare inte behöver rena guldet vilket normalt är en ytterligare kostnad. Som vi gått igenom innan avgör karaten renheten på guldet och desto högre renhet desto högre guldpris kommer du få vid försäljning.

Det kan vara bra att både kontrollera det globala guldpriset på nätet, gå till en guldsmed och undersöka vad eventuella guldföretag betalar för ditt guld. Det bästa guldpriset 2012 ändras ständigt efter konjukturen, så det gäller att agera efter uppdaterad information.

Tags:

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply