Guidar dig till det bästa just nu!

Bästa fritidshusförsäkringen

0

Idag är det populärare än någonsin att skaffa sig ett fritidshus för att koppa av och njuta av sin ledighet, ett fritidshus kommer dock lämnas tomt och obevakat under långa perioder därför är det essentiellt att skaffa bästa fritidshusförsäkringen för dina behov så du kan skydda din investering mot det oväntade.

Egentligen är det endast en vag skillnad mellan att skaffa en fritidshusförsäkring jämfört med en hemförsäkring men det är viktigt att göra ett informerat beslut som ger dig den täckning du vill ha till det bästa priset. Därför är det viktigt att man i processen inte bara jämför pris utan även ser till vad försäkringen innehåller för att få en fullständig täckning.

Fritidshusförsäkring – Vad skyddas?

En fritidshusförsäkring är till för att skydda ditt fritidshus från olika typer av olyckor och skador. I en fritidshusförsäkring skyddas inte enbart egendomen utan även lösöre. Du behöver därmed inte teckna ytterligare en hemförsäkring för den lösa egendomen som finns i fritidshuset. Alla försäkringar har inte samma täckning men detta är generellt vad som inkluderas:

Bästa fritidshusförsäkringenEgendomsskydd: Om något på egendomen skadas genom t.ex. brand, inbrott eller andra olyckor täcks detta generellt av din fritidshusförsäkring.

Rättsskydd: Om det skulle bli en rättslig tvist involverandes ditt fritidshus kan detta skydd hjälpa finansiera ett juridiskt ombud.

Tillägg för bästa fritidshusförsäkringen

Ofta så har man i samband med sitt fritidshus även småbåt eller segelbåt närliggande på tomten. Då kan det vara intressant att kolla på tilläggsförsäkringar som täcker eventuella skador och olyckor.

Tilläggsförsäkringar för annan egendom i anknytning till ditt fritidshus kan du kolla upp hos respektive försäkringsbolag. Den bästa fritidshusförsäkringen för dig skyddar inte enbart ditt fritidshus utan all egendom i anknytning.

Bästa fritidshusförsäkringen för dig

Att hitta en bra fritidshusförsäkring för just dig handlar om att se till din egendom, samt dina krav och behov. Har du köpt eller byggt ett fritidshus med speciella specifikationer kan den bästa fritidshusförsäkringen kompletteras med tilläggs försäkringar. Det är viktigt att du ser till ditt behov främst och sedan letar efter en försäkring som ger dig det du vill ha till den lägsta premien. Andra viktiga faktorer för att hitta bästa fritidshusförsäkring kan vara:

Försäkringsbolag: Ett stort försäkringsbolag har generellt konkurrenskraftiga priser, dessutom erbjuder de flesta försäkringsbolag rabatt om man väljer att samla alla sina försäkringar hos dem. I vissa fall kan denna rabatt uppgå till 20% eller mer. Några av de främsta försäkringsbolagen idag för hemförsäkringar, villaförsäkringar och fritidshusförsäkringar är Folksam, Gjensidige och Moderna.

Pris: Att beräkna pris för att få fram bäst fritidshusförsäkring är självklart essentiellt. Idag erbjuder nästan alla stora försäkringsbolag dig att beräkna priset på din fritidshusförsäkring direkt på nätet, detta gör det enkelt och smidigt för dig att hitta den fritidshusförsäkring som är billigast samtidigt som du kan ta del av deras villkor och tillägg.

Idag är det enklare än någonsin att hitta bästa fritidshusförsäkringen för just dig, om du följer våra råd är vi säkra på att du kommer hitta en försäkring som täcker alla dina behov till bästa möjliga pris. Se till att vara skyddad om olyckan är framme och ordna bästa fritidshusförsäkringen redan idag.

Tags:

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply