Guidar dig till det bästa just nu!

Bästa elpriset

0

Det finns många elhandelsbolag att välja mellan, och en del tycker det blir jobbigt att hitta det som erbjuder bästa elpriset. Men man kan spara mycket pengar på att byta bolag, eller justera avtalet, plus att det finns andra orsaker till att välja ett speciellt bolag.

Till att börja med behöver man inte söka på varje elbolag, och se vad de erbjuder och hur mycket det kostar. Det finns speciella sajter på nätet som specialiserat sig på att jämföra priser och erbjudanden så att du hittar det bästa elpriset för dig. Du fyller bara i var och hur du bor (villa, lägenhet, fritidsbostad) och hur mycket el du använder per år. Sen visar de en lista på de olika förslag som finns, och hur mycket du betalar med varje bolag. Det tar bara några minuter och är mycket lätt.

Det finns olika anledningar till varför man vill byta elbolag. Vissa bolag har som specialitet så kallad grön el, dvs de använder sig av förnyelsebara energikällor, som vatten och vind. Även inom denna gruppen finns det olika miljömärkningar, så det beror lite på vad man är ute efter. Det är lätt att kontrollera varje enskilt elhandelsbolag och se vilken miljömärkning de har.

När man letar efter bästa elpriset ska man också bestämma om man vill ha fast eller rörligt pris. Med fast pris vet du exakt hur mycket du kommer att betala under avtalsperioden, det är baserat på vad man förväntar sig att det egentliga elpriset kommer att ligga på. Ett rörligt pris beror på den nordiska elbörsen, Nordpool, och det kan vara stor skillnad från månad till månad. Det kan bli billigare, men det kan också bli dyrare. Är du villig att ta en risk, eller vill du ha en stadig ekonomi? I regel blir det billigare i längden, men det finns inga garantier.

Hur du hittar bästa elpriset

En del elbolag har avtal med ett online företag, som till exempel Kraftum, Här kan du inte bara se vilket elbolag som har bästa elpriserna för dig, men det finns också speciella erbjudanden om du tecknar ett avtal med dem via Kraftum. Det är helt gratis för dig, men det kan bli stor skillnad i årligt pris. Du kan se vilka miljöavtal och också vilken miljöindex de olika bolagen har. Med en översikt, som är lätt att läsa, är det inte så svårt att välja ett bolag som passar dina önskningar och behov.

Du kan hitta det bästa elpriset, utan att slösa bort någon tid. De få minuter du använder till att jämföra bolag och priser är väl värt det när du hittar ett avtal som passar dig, både vad gäller miljö och pris.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply