Guidar dig till det bästa just nu!

Bästa boräntan

0

Det är inte alltid så lätt att köpa egen bostad, det är många som drar sig lite för att göra det. En anledning är naturligtvis att det involverar mycket pengar. Själva bostaden  kostar mycket, trots lågkonjunktur, men det som kan göra det riktigt dyrt är bolåneräntan.

Hur hittar man bästa boräntan? Måste man byta bank och bli helkund för att få bolån hos banken? Vad slags bolåneränta finns det? Det är många frågor som kommer upp när man ska köpa bostad. Men det går att få svar.

För det mesta så får man låna upp till 85% av kostnaden med ett bolån, och det är inte alla banker som kräver att man blir helkund. Behöver man mer än det, kan man ta ett separat lån, ett privatlån, med andra förutsättningar. Bolåneräntan beräknas på det stora beloppet man lånar. Som pant för lånet sätts bostaden, så marknadsvärdet på bostaden spelar också roll när man söker lån.

Man kan ha olika bindningstid för boränta. Det brukar variera från 3 månader upp till 10 år. Olika bindningstid medför också olika räntor, ju längre bindingstid desto högre ränta. Det handlar inte om många delar av en procent, men kan göra stor skillnad i längden. För de som har svårt att få lån av olika anledningar finns det finansbolag som erbjuder bolån, men till mycket högre boränta.

Det ar möjligt att se uppställningar av olika banker, på internet, som hjälper kunder hitta den bästa boräntan. Här kan man jämföra dessa banker och se hur stor boräntan är beroende på bindningstid. Det finns ofta också möjlighet att räkna ut hur stora kostnaderna för bostaden kommer att bli varje månad om man bestämmer sig för en speciell bank och bolåneränta. Här kan man jämföra fast och rörlig ränta, se i vilken riktning utvecklingen går för att sen bestämma vad som är bäst i dagens läge.

Vad som blir billigast beror också på hur stor del av bostadsköpet som måste betalas med lån och om det finns andra utgifter som täcks av en speciell bank. Om man kan låna pengar, räntefritt, till handpenningen, till exempel, kan det kanske löna sig att ta bolånet hos den banken.

Man kan spara mycket pengar på att hitta den bästa boräntan, så det lönar sig verkligen att jämföra. En bostad är ju något man kommer att använda i många år. Genom att jämföra boräntorna hos olika banker innan man bestämmer sig är viktigt, varför kasta bort pengar på räntor om det inte är nödvändigt?

Tags:

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply