Guidar dig till det bästa just nu!

Bästa billånet

0

När man ska köpa bil är det mycket vanligt att ta ett lån, ett så kallat billån. Bilar är dyra, men du kan vårda din investering genom att hitta det bästa billånet för dig. På det har sättet kan man få en bra bil, till ett överkomligt pris, utan att lägga ut för mycket kontanter. Det kan variera mycket i pris och villkor mellan olika banker, så det kan löna sig att leta runt lite och jämföra, för att hitta det bästa billånet.

De flesta kreditbolag och banker vill att man betalar en kontantinsats, och de skjuter sedan till resten av köpesumman. Ofta ligger kontantinsatsen på 20%, vilket innebär att man måste betala 10 000 kronor om man köper en bil som kostar 50 000 kronor. För den som inte vill betala så mycket i kontanter, kan bästa billånet vara ett som ger 100% av priset. Man betalar ofta då lite mer i räntor, men det läggs på månadskostnaden. Det kan vara stor skillnad i ränta, flera procent, men det kan vara enda möjligheten för den som har ont om kontanter.

Krav för bästa billånet

Vanligtvis måste man vara minst 18 år för att kunna få ett billån. En del kräver att man är 20 år gammal. Det varierar också hur stor årsinkomst de vill att man har, från 0- 100 000 kronor. När man söker om billån gör de en kreditvärdering, en kontroll. De flesta vill inte att man har någon betalningsanmärkning, men det finns också de som kan överse med detta. En del banker vill inte ge billån när man köper från en återförsäljare, bara när det är från privatperson.

Hitta bästa billånet

Något man ska tänka på, när man letar efter bästa billånet, är att det kan finnas flera små avgifter. Ofta är det en uppläggningsavgift, skillnaden kan vara flera hundra kronor. Sen tillkommer det ofta en aviavgift när de skickar faktura varje månad. Den kan också variera, även om det inte är lika stor skillnad. Men när man tänker på att ett billån löper på flera år, så kan en skillnad på 50 kronor i månaden bli ganska mycket.

Även om det är mycket att tänka på när man köper bil, så finns det sajter på nätet som hjälper en att leta. De har uppställningar med olika kreditbolag och banker, deras avgifter och kriterier för att söka. Du fyller bara i dina uppgifter och ser vad som finns tillgängligt, och hur mycket det kostar. På det sättet kan man lätt och snabbt jämföra priser och villkor, och hitta det bästa billånet.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply